Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

dinsdag 12 januari 2021

Deze maand is Clara Hellinga aan het woord. Zij is de 100ste Q-er en verrast door hoe snel ze zich opgenomen voelde en zich onderdeel van het team voelt.

Wie ben je?
Ik ben Clara Hellinga, 27 jaar, Rotterdammer en hardloper. Ik ben een audit professional met iets meer dan vier jaar ervaring binnen de accountancy en bezig met mijn RA-traject. In 2016 ben ik gestart bij KPMG en sinds september 2020 werk ik bij Q-Concepts.

Wat doe je bij Q?
Bij Q ben ik senior associate en voer ik audits uit. Mijn klanten zijn vooral (groot) MKB bedrijven, van productiebedrijf tot dienstverlener.

Je bent de 100ste Q-er, dat is bijzonder
Dat klopt, een hele verrassing! Ik wist dat Q een snelgroeiend kantoor was. Vanuit studiegenoten hoorde ik de naam van Q vaker voorbij komen. Tijdens mijn gesprekken bij Q waren er 90 medewerkers en met onze startgroep van 10 nieuwe collega’s, waren dat er 100! Ik vind het bijzonder op mijn eerste werkdag het gezicht te mogen zijn van zo’n mijlpaal in de groei van Q.

Op mijn eerste dag werd ik in het zonnetje gezet waarbij ik thuis ben opgehaald door een partner, vergezeld met een cameraploeg. Op het kantoor ben ik met bloemen, taart, slingers en confetti ontvangen. Dat was een heel warm en feestelijk welkom. Als je het filmpje van die dag wil zien, kijk dan hier.

Hoe bevalt de start?
De start bevalt heel goed en ik voel me sneller onderdeel van het team dan ik vooraf had verwacht. Er is een informele en betrokken sfeer waardoor er een groot teamgevoel heerst. Doordat we werken in kleinere teams, wissel je minder snel tussen collega’s en leer je elkaar beter kennen.

Natuurlijk zijn er ook dingen waar ik aan moet wennen. Q geeft haar medewerkers meer vrijheid in de werkzaamheden en werkt in een andere controleprogramma waardoor ik soms de werkstappen en structuur mis die ik gewend was. Door die vrijheid mag ik meer zelf vormgeven aan de inhoud en aanpak van mijn werk. Dat vind ik spannend maar dat is ook de uitdaging die ik zoek.

Achteraf gezien was de overstap van werkgever minder groot dan ik vooraf had verwacht. Uit een vertrouwde omgeving stappen naar een nieuw avontuur is spannend maar zeker waard!

Meer weten?
Wil je meer weten over Clara of Q-Concepts, bel dan met Clara op 06-13599601 of onze recruiter Clemens van der Werf op 06-13841010. Wil je onderdeel worden van het team: neem dan ook contact op met Clemens. Wij nemen doorlopend en volop mensen aan. Wij geloven namelijk dat de goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt.

Over Q-Concepts
Werken met senior audit professionals, focus op kwaliteit, focus op welzijn, de mens centraal, werken zoals je wil, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, korte lijnen, geen hiërarchie, werken vanuit respect en begrip, hechte en zelfsturende teams (wij in plaats van ik), extra inzet is vrijwillig, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim finance opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn een top 20 kantoor in audit, met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Sittard, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit- en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: MKB (o.a. retail, food, fashion, productie en handel), healthcare, woningcorporatie en non-profit (o.a. stichtingen, verenigingen en gemeenten).


Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!