Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

dinsdag 12 januari 2021

Deze maand is Clara Hellinga aan het woord. Zij is de 100ste Q-er en verrast door hoe snel ze zich opgenomen voelde en zich onderdeel van het team voelt.

Wie ben je?
Ik ben Clara Hellinga, 27 jaar, Rotterdammer en hardloper. Ik ben een audit professional met iets meer dan vier jaar ervaring binnen de accountancy en bezig met mijn RA-traject. In 2016 ben ik gestart bij KPMG en sinds september 2020 werk ik bij Q-Concepts.

Wat doe je bij Q?
Bij Q ben ik senior associate en voer ik audits uit. Mijn klanten zijn vooral (groot) MKB bedrijven, van productiebedrijf tot dienstverlener.

Je bent de 100ste Q-er, dat is bijzonder
Dat klopt, een hele verrassing! Ik wist dat Q een snelgroeiend kantoor was. Vanuit studiegenoten hoorde ik de naam van Q vaker voorbij komen. Tijdens mijn gesprekken bij Q waren er 90 medewerkers en met onze startgroep van 10 nieuwe collega’s, waren dat er 100! Ik vind het bijzonder op mijn eerste werkdag het gezicht te mogen zijn van zo’n mijlpaal in de groei van Q.

Op mijn eerste dag werd ik in het zonnetje gezet waarbij ik thuis ben opgehaald door een partner, vergezeld met een cameraploeg. Op het kantoor ben ik met bloemen, taart, slingers en confetti ontvangen. Dat was een heel warm en feestelijk welkom. Als je het filmpje van die dag wil zien, kijk dan hier.

Hoe bevalt de start?
De start bevalt heel goed en ik voel me sneller onderdeel van het team dan ik vooraf had verwacht. Er is een informele en betrokken sfeer waardoor er een groot teamgevoel heerst. Doordat we werken in kleinere teams, wissel je minder snel tussen collega’s en leer je elkaar beter kennen.

Natuurlijk zijn er ook dingen waar ik aan moet wennen. Q geeft haar medewerkers meer vrijheid in de werkzaamheden en werkt in een andere controleprogramma waardoor ik soms de werkstappen en structuur mis die ik gewend was. Door die vrijheid mag ik meer zelf vormgeven aan de inhoud en aanpak van mijn werk. Dat vind ik spannend maar dat is ook de uitdaging die ik zoek.

Achteraf gezien was de overstap van werkgever minder groot dan ik vooraf had verwacht. Uit een vertrouwde omgeving stappen naar een nieuw avontuur is spannend maar zeker waard!

Meer weten?
Wil je meer weten over Clara of Q-Concepts, bel dan met Clara op 06-13599601 of onze recruiter Clemens van der Werf op 06-13841010. Wil je onderdeel worden van het team: neem dan ook contact op met Clemens. Wij nemen doorlopend en volop mensen aan. Wij geloven namelijk dat de goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt.

Over Q-Concepts
Werken met senior professionals, expertise: audit en interim finance, focus op kwaliteit (van werk en leven), sectorkennis, vrijheid om te werken zoals je wil, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, ontbreken van hiërarchie, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, arbeidsvoorwaarden net zo goed als grote kantoren, hechte en zelfsturende teams (wij ipv ik), extra inzet is vrijwillig en wordt beloond, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim-opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn nu met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Maastricht, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: (groot) MKB, retail, food, fashion, healthcare, woningcorporaties, stichtingen, verenigingen en gemeenten.


Andere nieuwsberichten

Consultatie rechtmatigheidsverantwoording geopend

donderdag 17 december 2020

Werkgeverswitch in coronatijd

dinsdag 15 december 2020

Ondanks Corona tijd vond ik mijn plek, zegt Dymphy!

donderdag 3 december 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

gepubliceerd op 12 januari 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!