De Q-Concepts GGZ zelfonderzoek tool staat voor u klaar!

maandag 22 augustus 2016

Na het intensieve traject rondom zelfonderzoek 2013 dient u ook voor schadelastjaar 2014 en 2015 een zelfonderzoek uit te voeren. Graag informeren wij u over onze bewezen succesvolle aanpak en geprogrammeerd normenkader voor het zelfonderzoek 2014 en 2015. Wij kunnen u helpen om de resultaten snel boven tafel te krijgen. De eerste resultaten van het zelfonderzoek dienen op 1 december 2016 afgerond te zijn. 

Q-Concepts ontzorgt u bij het zelfonderzoek

Q-Concepts bewaakt bij veel zorginstellingen of de registratie rechtmatig, tijdig en volledig plaatsvindt. In het verlengde daarvan ondersteunt Q-Concepts ook bij het zelfonderzoek. Ook dit jaar hebben wij een tool ontwikkeld die u ontzorgt en helpt bij analyses en het voorkomen van veel handmatig werk, waardoor u de hoge uitvoeringskosten voor het zelfonderzoek beperkt.

Wij bieden een goed onderbouwde, transparante methodiek volgens een geprogrammeerd normenkader en gebaseerd op data-analyse die fouten snel inzichtelijk maakt. Daarmee voldoet het zelfonderzoek aan de gewenste opzet. De methodiek wordt nauw afgestemd met instellingen, accountants en overige betrokken partijen.Q-Concepts heeft voor schadelastjaar 2013 meerdere zelfonderzoeken uitgevoerd voor GGZ-instellingen. Wij beschikken over de juiste kennis van de (data uit) systemen, van wet- en regelgeving en van risico’s in het registratieproces. Onze corebusiness is het operationeel bewaken van afspraken, voornamelijk wet- en regelgeving en de ondersteuning van het zelfonderzoek is daar direct aan gekoppeld.

Resultaten binnen één week

Q-Concepts levert voor het zelfonderzoek de volgende resultaten op:

 • Binnen één week een onderbouwd zelfonderzoek op basis van uw dataset
 • Financiële impactbepaling van elk controlepunt met de mogelijkheid om in te zoomen op onderliggende trajecten
 • Een goed gedocumenteerd en navolgbare verantwoordingsrapportage voor de instelling, accountant, zorgverzekeraars en andere betrokkenen

Aansluitend kan Q-Concepts u ondersteunen om deze (omzet)risico’s structureel en zo vroeg mogelijk in het proces te bewaken bij de verantwoordelijke medewerker (ondersteuning zelfsturing).  Ook kunnen we u, op basis van de eerder verkregen data, ondersteunen bij het bewaken van afspraken met verzekeraars en gemeenten. Zodat u optimaal grip heeft op uw opbrengsten en bijbehorende risico’s.

Geen verrassingen achteraf qua prijs!

Het honorarium van het zelfonderzoek is duidelijk opgebouwd uit een vaste component en een variabele component per behandeltraject/dbc. Hierdoor zijn uw bestedingen vóóraf inzichtelijk en betaalt u enkel voor de elementen die u nodig heeft. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de wijze waarop wij u kunnen ondersteunen met het zelfonderzoek, dan kunt u contact opnemen met Pieter van Esch (06-19629111) of Willem van Zutphen (06-43780902) of een email sturen naar healthcare@q-concepts.nl 

 

Auteur: Q-Concepts Accountancy, Interim en Advies

Andere nieuwsberichten

Onderzoek: Q in gesprek over ESG factoren bij beleggingen

dinsdag 24 november 2020

Wij blijven investeren in onze mensen, zegt Thijs (ook in deze tijd)

woensdag 4 november 2020

Voor het achtste jaar op rij is Q-Concepts FD Gazelle

donderdag 29 oktober 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Onderzoek: Q in gesprek over ESG factoren bij beleggingen

gepubliceerd op 24 november 2020

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

 • Rivium Boulevard 224
 • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

 • Australiëlaan 9
 • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

 • Vossenstraat 6
 • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

 • Burgemeester Stramanweg 101
 • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!