Gedegen branchekennis van de bouw- en vastgoedsector

woensdag 1 november 2017

Sentiment in de bouw- en vastgoedsector

De huidige economische omstandigheden zorgen ervoor dat de bouwsector de opgaande lijn weer te pakken heeft. Dit is merkbaar in alle deelsectoren, echter we zien wel een duidelijk verschil tussen woning- en utiliteitsbouw. De woningbouw trekt sterker aan dan het commerciële vastgoed en dit is met name te wijten aan de aantrekkende vraag in de (nieuwbouw) woningmarkt. Dit neemt niet weg dat veel bedrijven door hun financiële reserves heen zijn en de rentabiliteit onverminderd sterk onder druk staat. De prijsvorming in de sector laat te wensen over en de concurrentie is groot. Bouwondernemingen zoeken naar mogelijkheden om te ontsnappen aan de dunne marges en capaciteit-denken en wijzigen hun strategische beleid en businessmodel, mede ingegeven door centrale thema’s als ketenintegratie en verduurzaming.

Uitdagingen in de bouw- en vastgoedsector

Branchekennis; de bouw- en vastgoedsector heeft diverse uitdagingen die vragen om kennis en strategisch inzicht van de ondernemers in de bedrijfskolom. Vanuit Q-Concepts zijn Boudewijn Daris en Cor Pijnenburg uw gesprekspartner voor ondernemers in de bouw- en vastgoedsector op het gebied van diverse onderdelen in de bedrijfsvoering; duurzaamheid, schaalgrootte, consolidatie, risicomanagement, rendementsverbeteringen.

Visie op de bouw- en vastgoedsector

Hier vindt u onze visie op de Nederlandse bouw- en vastgoedsector middels het vijfkrachtenmodel ontwikkeld door Michael Porter. Het model geeft de ontwikkelingen en trends weer welke van invloed zijn op de concurrentiepositie van de sector. Neem gerust contact met ons op wanneer u eens met hem wil sparren over de impact van de ontwikkelingen in de vijf krachten op de concurrentiepositie van uw organisatie.

Bijlagen

Andere nieuwsberichten

Klanten moeten mij als eerste bellen, zegt Arnoud

woensdag 25 maart 2020

'Ik vind het heel belangrijk dat mijn collega’s lekker in hun vel zitten, zodat we samen kunnen vlammen.'

maandag 9 maart 2020

Timing is everything

donderdag 27 februari 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Klanten moeten mij als eerste bellen, zegt Arnoud

gepubliceerd op 25 maart 2020

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

  • Reitscheweg 45
  • 5232 BX 's-Hertogenbosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!

Zeker in onzekere tijden.

Het zijn bijzondere tijden die de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Voor u, voor ons, voor iedereen. Natuurlijk heeft de gezondheid van u en uw naasten prioriteit. We wensen u daar dan ook veel sterkte en wijsheid bij. Dat deze periode ook de nodige economische impact gaat hebben, is duidelijk. Het effect zal per branche verschillen en niemand kan exact inschatten wat er op korte en langere termijn gaat gebeuren. Hoe dan ook kunnen we het ons voorstellen dat u zorgen en vragen heeft. Zoals altijd staan wij voor u klaar om mee te denken en onze expertise in te zetten als dit nodig mocht zijn. Weet dat wij er voor u zijn, zeker in deze onzekere tijden.