Nieuws

Het gras is groener bij Q

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  donderdag 7 juni 2018

Deze maand is Wessel Smits aan het woord. Volgens hem is het gras groener bij Q-Concepts.


Wie ben je?

Wessel Smits. 24 jaar. Brabander. Samenwonend. Bijna 6 jaar in het vak. Combineert werk met RA studie. In dienst bij Q sinds december 2017.

Wat doe je bij Q?

Bij Q ben ik senior associate en voer ik zelfstandig en in teamverband audits uit. Mijn klanten zijn vooral (groot) MKB bedrijven en organisaties in de healthcare-sector. Healthcare is een nieuwe focus voor mij, hier ga ik mij de komende periode meer in verdiepen.

Waarom heb je voor Q-Concepts gekozen?

De arbeidsmarkt voor accountants is goed. Ik had dus wat te kiezen. Q sprong er voor mij om aantal redenen uit. Het kantoor heeft slagkracht en levert aantoonbaar hoge kwaliteit. Bij Q werken voornamelijk senior professionals en is er ruim voldoende begeleiding, zelfs door partners. Daarnaast hangt er hier een Google sfeertje. Een vriendengroep, menselijk, los en gedreven. Kortom, een niet-traditioneel en informeel accountantskantoor met veel positieve energie. Het Q-dna!

Wat maakt jou bijzonder?

Ik loop over van hobby’s en interesses. Ik ben fervent duiker, lees alles wat los en vast zit (als het maar echte informatie is, geen fictie!), ben KNVB-scheidsrechter geweest bij voetbal, kook veel, ben actief EHBO-er en organiseer graag sociale activiteiten. Te porren ben ik altijd voor soep en schimmelkaas of een voetbaltrip naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is jouw visie op accountancy?

Kort geleden verscheen er een artikel in het Financieel Dagblad waarin stond dat veel jonge accountants het vak willen verlaten vanwege de werk- en regeldruk. Ik vind dit een schokkend bericht, omdat accountancy zo’n mooi vak is. Ik merk bij Q dat het anders kan. Je kan wel degelijk kwaliteit leveren en voldoende tijd voor je klanten en privé zaken overhouden. Kijk maar eens naar de hoeveelheid hobby’s die ik heb en ze allemaal kan blijven uitoefenen. Daarnaast bestaat bij Q de mogelijkheid om auditwork te combineren met interim-opdrachten. Op deze manier kun je jezelf breed ontwikkelen en ook de andere kant van de tafel beter leren begrijpen: optimale kruisbestuiving!

Met wie sta je op de foto?

Ik sta op de foto met Clemens van der Werf, onze recruiter. De foto is voor mij veelzeggend. Wij zijn allebei blij om voor Q te werken. Al is het maar omdat je er in een polo en spijkerbroek kan rondlopen. De foto is spontaan gemaakt in de skihut bij ons op kantoor. De skihut staat symbool voor plezier, collegialiteit en balans. En de foto laat natuurlijk heel letterlijk zien dat niet alleen het gras écht groener is bij Q.

Geïnteresseerd in het verhaal van Wessel of wil je meer weten over Q, bel dan met Clemens van der Werf op 06-13841010 of met Wessel zelf op 06-30515229. Neem daarnaast een kijkje op onze website voor de openstaande vacatures op www.q-concepts.nl/alle-vacatur...

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie