Ik wil een betere accountant worden en dat kan hier, zegt Raymond!

donderdag 3 december 2020

Deze maand is Raymond Lozekoot aan het woord. Hij is blij in Corona tijd de overstap te hebben gemaakt, het is minder spannend dan je denkt.

Waarom ben je om je heen gaan kijken?
Ik kende al een aantal Q-ers, zij liepen bij de grotere kantoren tegen dezelfde problemen aan als ik. Ik wilde bijvoorbeeld niet meer de projectmanager zijn, waarbij ik bezig was met zorgen dat anderen hun werk op tijd af hadden. Ook vond ik het vervelend dat ik bij de grote kantoren niet veel kan veranderen, en merkte dat ik toe was aan iets nieuws. Ik vind de accountancy wel leuk, de dingen waar ik tegenaan liep waren niet accountancy specifiek maar bedrijfsspecifiek. Toen ben ik me gaan verdiepen in het concept van Q-Concepts. De manier waarop Q het anders doet kende ik nog niet.

Ik wil graag een betere accountant worden, en dat kan hier. Bij Q krijg je het totale overzicht van werkzaamheden op een hoog kwaliteitsniveau. Je werkt hier met een klein team, samen op een opdracht. Daardoor krijg je hier het hele plaatje mee, dan leer je het pas echt. Je werkt niet alleen via vaste templates maar je kijkt specifiek naar de organisatie die je controleert, en daar ben ik heel blij mee. Daarnaast merk je dat mensen de ruimte hebben om zelf initiatieven te ontplooien, er zit energie in. Er werken mensen die enthousiast zijn over hun eigen werk. Iedereen doet lekker zijn ding en dat is gewoon heel leuk.

Is dat beeld wat je had van Q, nu bevestigd?
Het beeld wat ik vooraf had van Q, is grotendeels bevestigd maar dat is natuurlijk nog in opbouw omdat ik er net werk. Mijn werk is niet rustiger geworden, omdat ik zelf graag dingen oppak. Ondanks dat collega’s het zelf druk hebben, merk ik dat mensen mij niet veel druk opleggen. Ik zou het dan ook naast me neer kunnen leggen, maar dat doe ik niet want ik heb die behoefte niet.

Hoe was je introductie?
Mijn vakinhoudelijke introductie was erg goed. De werkwijze komt voor een groot deel overeen met mijn oude werkgever. De overgang was daarom eenvoudig. Het is wel uitdagend om minder contact te hebben met je collega’s. Even snel iets vragen aan een collega toch minder makkelijk. Omdat het minder vanzelfsprekend is om collega’s te leren kennen, heb ik hier meer aandacht aan gegeven. Elkaar leren kennen gebeurt nu door te bellen via bijvoorbeeld beeldbellen. Dat gaat goed maar het vervangt de vanzelfsprekendheid van ter plekke met collega’s werken niet. Gelukkig kan ik af en toe wel naar kantoor, ik waardeer het ook dat collega’s dan komen kennismaken. Ik zou het liefst een dag met iedereen bij elkaar willen zitten maar dat gaat niet. Ik heb het hierdoor niet moeilijker gehad maar ik kan me wel voorstellen dat anderen dat wel hebben.

Laatste tip…
Ik denk dat voor veel mensen het spannend is om een overstap te maken. Je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt. Ik vroeg mezelf af: Wat is de gok nu eigenlijk? Als het me niet bevalt vind ik wel weer wat anders. Ik kan nu zeggen dat het goed heeft uitgepakt. En dat ik blij ben dat ik niet ben blijven zitten met de vraag of ik het ergens anders beter naar mijn zin zou kunnen hebben. 

Meer weten?
Wil je meer weten over Raymond of Q-Concepts, bel dan met onze recruiter Juliette de Gouw op 06-82112054.

Wil je onderdeel worden van het team: neem dan ook contact op met Juliette of Clemens van der Werf op 06-13841010. Wij nemen doorlopend en volop mensen aan, ook in deze tijd. Wij geloven namelijk dat de goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt.

Over Q-Concepts
Werken met senior audit professionals, focus op kwaliteit, focus op welzijn, de mens centraal, werken zoals je wil, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, korte lijnen, geen hiërarchie, werken vanuit respect en begrip, hechte en zelfsturende teams (wij in plaats van ik), extra inzet is vrijwillig, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim finance opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn een top 20 kantoor in audit, met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Sittard, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit- en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: MKB (o.a. retail, food, fashion, productie en handel), healthcare, woningcorporatie en non-profit (o.a. stichtingen, verenigingen en gemeenten).Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!