Meer tijd om muziek te maken, zegt Jannemieke!

donderdag 15 oktober 2020

Deze maand is Jannemieke Aarts aan het woord. Volgens haar vriendinnen is ze veel leuker geworden en heeft ze meer tijd voor muziek nadat ze bij Q-Concepts is gaan werken.

Wie ben je?
Jannemieke Aarts. 26 jaar. Audit professional, Brabander en zangeres. 8 jaar ervaring binnen accountancy. Op een haar na klaar met RA studie. Werkzaam voor Q sinds september 2019.

Wat doe je bij Q?
Bij Q ben ik assistant manager en voer ik audits uit, soms als teamlid, soms als de verantwoordelijke voor de controle. Mijn klanten zijn vooral (groot) MKB bedrijven, van productiebedrijf tot retailorganisatie.

Wat maakt jou bijzonder?
Ik ben een spraakwaterval en heb een brede interesse. Ik ben enthousiast en vind bijna alles leuk. Ik zing in een coverband, doe meerdere sporten, knuffel met mijn konijnen, ga graag op pad met mijn vriendinnen en geniet van mijn werk.

Waarom heb je voor Q-Concepts gekozen?
Vanuit de studie zat ik met twee Q-ers in de klas. Zij riepen vanaf het begin al dat ik goed bij Q zou passen. Ik heb het gesprek met Q een aantal jaar afgehouden omdat ik goed op mijn plek zat. Na 7 jaar bij 1 kantoor vond ik het tijd voor iets anders en ben ik ingegaan op de uitnodiging van mijn klasgenoten. Waarom dachten mijn klasgenoten dat ik bij Q zou passen? Om een aantal redenen denk ik. De informele cultuur, je kunt lekker jezelf zijn en er zijn geen kledingvoorschriften. Iedereen vindt het prima als jij je mond opendoet en initiatief toont. Dat past prima bij mij, want ik ben niet op m’n mondje gevallen en vind het leuk om met ideeën te komen en betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van een organisatie. Verder heerst er echt een niet lullen maar poetsen mentaliteit. Lijntjes zijn kort en beslissingen worden snel genomen. Wat ik het allerfijnst vind aan Q is het ontbreken van hiërarchie. Iedereen is gelijk en werkt mee. Niemand heeft een eigen kamer, ook partners niet. We werken als team met gelijkgestemden (in plaats van met ondergeschikten). Na twee gesprekken begreep ik waarom mijn klasgenoten Q bij mij vinden passen en heb ik het besluit genomen om over te stappen.

Wat bedoel je met ‘meer tijd voor muziek maken’?
Ik heb periodes gekend waarin ik veel tijd en energie stopte in mijn werk om alle balletjes in de lucht te houden. Er werd op dat moment wel naar me geluisterd en meegedacht maar het oplossen kwam niet altijd van de grond en kostte ook weer tijd. Omdat ik mijn werk graag goed wil doen en persoonlijk betrokken ben, gaf me dit veel onrust. Nu ik bij Q werk is dat gevoel weg en is er meer rust gekomen. Ik werk in een omgeving met senior professionals, dus mensen met verstand van zaken. Wanneer ik ergens tegenaan loop kan ik dit uitspreken en wordt het meteen opgepakt en geregeld. Ook krijg ik de ruimte om aan te geven wat ik wel en wat ik niet goed kan. Doordat alle collega’s een senioriteitsniveau hebben is een stabiele basis van kennis aanwezig. We kiezen wat we leuk vinden om verder te ontwikkelen. Ik krijg dus de kans om van een 8 een 9 te maken op bepaalde activiteiten. De zaken die me van nature minder goed liggen worden dan bijvoorbeeld opgepakt door een collega. Mijn vriendinnen riepen laatst dat ik een gezelliger mens ben geworden. Ik heb meer tijd voor ze, ben blijer en wat rustiger in mijn hoofd. Ook heb ik volop tijd voor de bands waarin ik speel. Dat maakt mij gelukkig. Want naast audit en vriendinnen zijn mijn familie en muziek maken mijn grote passies.

Meer weten?
Wil je meer weten over Jannemieke of Q-Concepts, bel dan met Jannemieke op 06-57670091 of onze recruiter Clemens van der Werf op 06-13841010. 

Wil je onderdeel worden van het team: neem dan ook contact op met Clemens. Wij nemen doorlopend en volop mensen aan. Wij geloven namelijk dat de goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt.

Over Q-Concepts
Werken met senior professionals, expertise: audit en interim finance, focus op kwaliteit (van werk en leven), sectorkennis, vrijheid om te werken zoals je wil, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, ontbreken van hiërarchie, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, arbeidsvoorwaarden net zo goed als grote kantoren, hechte en zelfsturende teams (wij ipv ik), extra inzet is vrijwillig en wordt beloond, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim-opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn nu met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Maastricht, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: (groot) MKB, healthcare, woningcorporaties, stichtingen, verenigingen en gemeenten.
 


Bijlagen

Andere nieuwsberichten

Q-Concepts stijgt naar de 16e plaats in top 30 audit kantoren

woensdag 7 oktober 2020

Zo bereken je carbon footprint van beleggingen, zegt Anne

vrijdag 4 september 2020

“Scherp sturen op LTV ondermijnt de continuïteit van woningcorporaties.”

donderdag 18 juni 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Meer tijd om muziek te maken, zegt Jannemieke!

gepubliceerd op 15 oktober 2020

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!