Ondanks Corona tijd vond ik mijn plek, zegt Dymphy!

donderdag 3 december 2020

Deze maand is Dymphy Wennekers aan het woord. Volgens haar moet je altijd op zoek naar de juiste plek, ook in Corona tijd.

Waarom ben je om je heen gaan kijken?
Ik was op zoek naar een goede werk-privé balans. Veel kantoren promoten dat natuurlijk, maar bij Q werd dit bevestigd door de verhalen van medewerkers op de website. Ik was erg benieuwd of ik zou passen binnen Q omdat ik geen big 4 achtergrond heb, maar al snel bleek dat de klik belangrijker is. Toen ik op kantoor kwam voelde het meteen heel informeel. Ik had eerst een gesprek met twee teamleden, die konden mij vertellen hoe zij het werken bij Q ervaarden: meer tijd voor hobby’s, thuiswerken is geen probleem en daarnaast is het ook nog gezellig. Wat zij vertelden voelde oprecht en ik kreeg een goede indruk van hoe het is op de werkvloer.

Mijn tweede gesprek was met een partner. Toen werd mijn initiële beeld van Q (informeel en weinig hiërarchie) meteen bevestigd: het was voor het eerst dat ik een partner in spijkerbroek zag! In de accountancywereld wordt over het algemeen waarde gehecht aan zakelijke kleding, echter bij Q-Concepts kreeg ik al snel door dat nette casual kleding ook wordt geaccepteerd. Het gaat erom waar jij je als medewerker prettig bij voelt. Ik vond het niet moeilijk om de knoop door te hakken, omdat ik zoveel persoonlijke verhalen had gehoord. Toen wist ik dat het wel moest kloppen.

Hoe kijk je terug op je introductie?
Voordat ik begon ben ik al een keer mee gaan bowlen met het team en heb ik kennis gemaakt met hen. Dat kon toen nog, gelukkig! . Omdat ik startte op 1 april, was thuiswerken de norm vanwege de RIVM regels. Daarom mocht ik zelf de keuze maken of ik mijn introductie op kantoor of thuis wilde volgen. Vanwege gezondheidsredenen wilde ik de introductie liever vanuit huis volgen. Dit was allemaal erg goed geregeld. Er was er al veel communicatie geweest over hoe mijn introductie zou verlopen. Hoe ik het zelf wilde vormgeven en wat me te wachten zou staan. Het bowlen en de (sollicitatie) gesprekken op kantoor hebben natuurlijk ook wel geholpen. Verder zijn nu de meetings via teams ook gewoon gezellig, ik denk niet dat mijn start beter was geweest als dit fysiek op kantoor was geweest.

Hoe is het nu om te werken bij Q?
Ik geniet nu van de flexibele werktijden, wat ik ook erg fijn vind is de feedback van collega’s en dat we altijd voor elkaar klaar staan om elkaar te ondersteunen. We willen allemaal het beste uit onszelf halen en ons persoonlijk ontwikkelen. Daardoor weet ik goed hoe ik presteer op de werkvloer en hoe mijn collega’s me zien als persoon.

Laatste tip…
Door de krapte op de arbeidsmarkt heb je als accountant een goede positie waarbij de kans op een vaste baan groter is. Streef dus ook in deze tijden je doelen na, want een overstap kan wel eens nieuwe kansen en mogelijkheden met zich meebrengen. Ik voelde de klik met Q, de situatie met corona maakte dat niet anders. Want alles digitaal is gewoon goed geregeld en mijn introductie was ook gewoon goed. Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen, dus mail me gerust op dymphy.wennekers@q-concepts.nl.

Meer weten?
Wil je meer weten over Dymphy of Q-Concepts, bel dan met Dymphy op 06-30795211 of Clemens van der Werf op 06-13841010. Wil je onderzoeken of Q wat voor jou is: neem dan ook contact op met Clemens. Hij brengt je in contact met het juiste teamlid. En weet: wij nemen doorlopend mensen aan. Wij streven namelijk naar ruimte in de planning. En wij geloven dat goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt. Je kan dus het hele jaar door contact met ons opnemen.

Over Q-Concepts
Werken met senior audit professionals, focus op kwaliteit, focus op welzijn, de mens centraal, werken zoals je wil, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, korte lijnen, geen hiërarchie, werken vanuit respect en begrip, hechte en zelfsturende teams (wij in plaats van ik), extra inzet is vrijwillig, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim finance opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn een top 20 kantoor in audit, met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Sittard, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit- en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: MKB (o.a. retail, food, fashion, productie en handel), healthcare, woningcorporatie en non-profit (o.a. stichtingen, verenigingen en gemeenten).


Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!