Ondanks Corona tijd vond ik mijn plek, zegt Dymphy!

donderdag 3 december 2020

Deze maand is Dymphy Wennekers aan het woord. Volgens haar moet je altijd op zoek naar de juiste plek, ook in Corona tijd.

Waarom ben je om je heen gaan kijken?
Ik was op zoek naar een goede werk-privé balans. Veel kantoren promoten dat natuurlijk, maar bij Q werd dit bevestigd door de verhalen van medewerkers op de website. Ik was erg benieuwd of ik zou passen binnen Q omdat ik geen big 4 achtergrond heb, maar al snel bleek dat de klik belangrijker is. Toen ik op kantoor kwam voelde het meteen heel informeel. Ik had eerst een gesprek met twee teamleden, die konden mij vertellen hoe zij het werken bij Q ervaarden: meer tijd voor hobby’s, thuiswerken is geen probleem en daarnaast is het ook nog gezellig. Wat zij vertelden voelde oprecht en ik kreeg een goede indruk van hoe het is op de werkvloer.

Mijn tweede gesprek was met een partner. Toen werd mijn initiële beeld van Q (informeel en weinig hiërarchie) meteen bevestigd: het was voor het eerst dat ik een partner in spijkerbroek zag! In de accountancywereld wordt over het algemeen waarde gehecht aan zakelijke kleding, echter bij Q-Concepts kreeg ik al snel door dat nette casual kleding ook wordt geaccepteerd. Het gaat erom waar jij je als medewerker prettig bij voelt. Ik vond het niet moeilijk om de knoop door te hakken, omdat ik zoveel persoonlijke verhalen had gehoord. Toen wist ik dat het wel moest kloppen.

Hoe kijk je terug op je introductie?
Voordat ik begon ben ik al een keer mee gaan bowlen met het team en heb ik kennis gemaakt met hen. Dat kon toen nog, gelukkig! . Omdat ik startte op 1 april, was thuiswerken de norm vanwege de RIVM regels. Daarom mocht ik zelf de keuze maken of ik mijn introductie op kantoor of thuis wilde volgen. Vanwege gezondheidsredenen wilde ik de introductie liever vanuit huis volgen. Dit was allemaal erg goed geregeld. Er was er al veel communicatie geweest over hoe mijn introductie zou verlopen. Hoe ik het zelf wilde vormgeven en wat me te wachten zou staan. Het bowlen en de (sollicitatie) gesprekken op kantoor hebben natuurlijk ook wel geholpen. Verder zijn nu de meetings via teams ook gewoon gezellig, ik denk niet dat mijn start beter was geweest als dit fysiek op kantoor was geweest.

Hoe is het nu om te werken bij Q?
Ik geniet nu van de flexibele werktijden, wat ik ook erg fijn vind is de feedback van collega’s en dat we altijd voor elkaar klaar staan om elkaar te ondersteunen. We willen allemaal het beste uit onszelf halen en ons persoonlijk ontwikkelen. Daardoor weet ik goed hoe ik presteer op de werkvloer en hoe mijn collega’s me zien als persoon.

Laatste tip…
Door de krapte op de arbeidsmarkt heb je als accountant een goede positie waarbij de kans op een vaste baan groter is. Streef dus ook in deze tijden je doelen na, want een overstap kan wel eens nieuwe kansen en mogelijkheden met zich meebrengen. Ik voelde de klik met Q, de situatie met corona maakte dat niet anders. Want alles digitaal is gewoon goed geregeld en mijn introductie was ook gewoon goed. Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen, dus mail me gerust op dymphy.wennekers@q-concepts.nl.

Meer weten?
Wil je meer weten over Dymphy of Q-Concepts, bel dan met onze recruiter Juliette de Gouw op 06-82112054.

Wil je onderdeel worden van het team: neem dan ook contact op met Juliette of Clemens van der Werf op 06-13841010. Wij nemen doorlopend en volop mensen aan, ook in deze tijd. Wij geloven namelijk dat de goede mensen het verschil maken en dat het werk dan vanzelf volgt.

Over Q-Concepts
Werken met senior professionals, expertise: audit en interim finance, focus op kwaliteit (van werk en leven), sectorkennis, vrijheid om te werken zoals je wil, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, ontbreken van hiërarchie, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, arbeidsvoorwaarden net zo goed als grote kantoren, hechte en zelfsturende teams (wij ipv ik), extra inzet is vrijwillig en wordt beloond, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim-opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn nu met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Maastricht, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: (groot) MKB, healthcare, woningcorporaties, stichtingen, verenigingen en gemeenten.


Andere nieuwsberichten

Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

dinsdag 12 januari 2021

Consultatie rechtmatigheidsverantwoording geopend

donderdag 17 december 2020

Werkgeverswitch in coronatijd

dinsdag 15 december 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

gepubliceerd op 12 januari 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!