Partnership bij het uitvoeren van vrijwillige en wettelijke controles of IT-Audit & Advisory

maandag 13 maart 2017

Het zijn spannende en uitdagende tijden voor accountantskantoren. Uiteraard heeft u uw interne organisatie op orde, maar wellicht is het nu toch een mooi moment om het rendement van uw vergunning te her-evalueren.

Q-Concepts biedt u een tweetal oplossingen waarmee u uw klanten gewoon kunt blijven bedienen met uw overige dienstverlening, zonder dat u zich bezig hoeft te houden met de zware AFM vergunningsvereisten en compliance met betrekking tot de uitvoering van (IT) controles. Q-Concepts biedt u in dit kader Q-Audit Only en Q-IT Audit & Advisory. 

Q-Audit Only

Wij bieden u het unieke "Q-Audit Only" concept aan. Wij beschikken over de benodigde vergunningen en respecteren uw bestaande relaties. Wij bieden u samenwerkingsvormen aan waarbij uw overige dienstverlening (samenstellen, fiscaliteit etc.) door uw eigen organisatie kan blijven worden uitgevoerd. Wij voeren alleen de (wettelijke) controle uit bij uw cliënt. U krijgt zwart op wit dat wij geen andere werkzaamheden voor uw cliënt verrichten. U behoudt dus al uw overige dienstverlening bij uw cliënt.

Uw voordeel? U heeft geen vergunning meer nodig en u behoudt uw klant ten aanzien van uw overige dienstverlening. Wij bewaken de kwaliteit ten aanzien van de uitvoering van de controle en dragen ook de verantwoordelijkheid op dat gebied. U kunt daarbij profiteren van onze natuurlijke adviesfunctie voor uw overige dienstverlening. Daarnaast kunt u vrijblijvend gebruik maken van onze Q-PE Academy faciliteit: http://www.q-concepts.nl/nl/q-concepts-actueel.html.

Wij werken intensief met uw organisatie samen om de totaalkosten voor u zo laag mogelijk te houden. Voordelen voor u zijn dat u uw klant behoudt ten aanzien van uw overige dienstverlening en dat er geen concessies gedaan worden ten aanzien van de kwaliteit! Eind 2015 zijn wij door het NBA getoetst, waarbij alle controledossiers als voldoende zijn beoordeeld. 

Q-IT Audit & Advisory

Heeft u geen IT-auditors in dienst? Wij beschikken over gecertificeerde IT-auditors met zeer ruime ervaring bij een van de Big4-accountantskantoren, die praktisch om weten te gaan met dilemma’s bij controles in het MKB-segment. Zij beschikken tevens over de vaardigheden om accountants op te leiden en te coachen, zodat audits met betrekking tot de geautomatiseerde informatievoorziening onder begeleiding kunnen worden uitgevoerd door de controle teams.

De Q-IT Audit & Advisory dienstverlening is breder dan enkel de ondersteuning in het kader van de jaarrekeningcontrole. Hierbij kunt u denken aan dienstverlening op de volgende gebieden:

 • IT governance, risk & compliance management;
 • Certificeringsaudits (ISAE3402, Richtlijn 3000);
 • Security & privacy assessments;
 • Quality Assurance bij implementaties;
 • Data analytics, data intelligence en process mining.

 

Nieuwsgierig geworden?

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar onze dienstverlening dan maken wij graag een afspraak. Contacteer onze officemanager Netty Schouten voor een afspraak, telefonisch via 073 – 613 25 10 of per mail via info@q-concepts.nl.

Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

 • Rivium Boulevard 224
 • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

 • Poststraat 8
 • 6135 KR Sittard

Arnhem

 • Vossenstraat 6
 • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

 • Burgemeester Stramanweg 101
 • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!