Q-Concepts anders dan andere kantoren? Ik geloofde het eerst niet!

maandag 25 juni 2018

Pam Vermaat vertelt wat er als medewerker en accountant écht anders is bij Q-Concepts.

Wie ben je?

Pam Vermaat. 30 jaar. Woonachtig in Brabant. Heel dicht bij het behalen van de RA-titel en bijna 12 jaar werkzaam in het vak. Sinds februari 2017 bij Q in dienst.

Wat doe je bij Q?

Bij Q ben ik assistant manager en voer ik zelfstandig en in teamverband audits uit. Mijn klanten zijn met name (groot) MKB bedrijven en daarnaast ben ik steeds meer in de non-profit sector betrokken (voornamelijk healthcare). Naast mijn audit werkzaamheden voer ik due diligence onderzoeken uit en vervul ik interim finance opdrachten bij bedrijven (bijvoorbeeld als interim controller). Deze afwisseling vind ik enorm leuk en draagt bij aan mijn ontwikkeling tot allround financial professional. Verder krijg ik energie van het organiseren van zaken, zoals bijvoorbeeld personeelsactiviteiten. Na mijn start bij Q ben ik dan ook direct onderdeel van de personeelsvereniging geworden.

Waarom heb je voor Q-Concepts gekozen?

Op een feestje sprak ik iemand die ook in accountancy werkzaam bleek te zijn. Hij was een jaar daarvoor naar Q overgestapt en vertelde over zijn ervaringen bij Q. Werken met senior professionals, een goede balans tussen werk-privé en werken op een manier zoals jij het wilt. Het klonk bijna te mooi om waar te zijn, eigenlijk geloofde ik het in eerste instantie niet. Mijn nieuwsgierigheid was echter wel aangewakkerd en daarom besloot ik om op gesprek te gaan. Een kennismaking vond snel plaats. Wat bleek? Het percentage RA/AA’s bedraagt circa 65%, waardoor het aantal ervaringsjaren op een controleteam aanzienlijk hoger ligt dan bij andere kantoren en er veel aandacht is voor het leveren van een hoge kwaliteit. De onderlinge sfeer is informeel en de partners zijn erg toegankelijk. Dit is onderdeel van het Q-DNA, dat zich onder meer vertaalt in een laag verloop van medewerkers (<2%). Het positieve gevoel dat ik bij mijn kennismakingsgesprek ervaarde, werd bevestigd door deze feiten en heeft me overtuigd om de overstap naar Q te maken. Ik heb er geen dag spijt van gehad. Ik werk met collega’s met verstand van zaken en met wie ik kan lachen. Er is een goede balans tussen het begeleiden van medewerkers en tijd voor mijn eigen ontwikkeling. Daarnaast houd ik ruim voldoende tijd over voor mijn hobby’s.

Wat maakt jou bijzonder?

Ik ben kritisch, maar tegelijkertijd meedenkend. Doordat ik bruis van positieve energie en betrokken ben, maak ik gemakkelijk verbinding met klanten en collega’s. Daarnaast ben ik praktisch ingesteld en draag ik graag bij aan het realiseren van verbeteringen. Ik wil me blijven ontwikkelen en verder specialiseren. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met fotografie, reizen en sporten. Op een verre reis bijzondere ervaringen opdoen, nieuwe mensen ontmoeten en mooie herinneringen vastleggen, daar word ik echt gelukkig van.

Wat is jouw visie op accountancy?

Ik hoor weleens negatieve geluiden bij branchegenoten over de accountantscontrole, die dan als een ‘moetje’ wordt gezien. Ik zie er zelf juist de uitdaging in om klanten te voorzien van adviezen om zaken te verbeteren en het proces van de jaarrekeningcontrole zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiermee kan ik voor mijn gevoel toegevoegde waarde leveren. Op basis van de feedback die wij vaak terugkrijgen van klanten (kritisch, maar met slimme vragen, meedenkend en proactief) concludeer ik dat wij goed bezig zijn en wel degelijk iets extra’s voor onze klanten kunnen betekenen.

Geïnteresseerd in het verhaal van Pam of wil je meer weten over Q, bel dan met Clemens van der Werf (recruiter) op 06-13841010 of met Pam zelf op 06-30494151. Neem daarnaast een kijkje op onze website voor de openstaande vacatures op www.q-concepts.nl/alle-vacatur...

Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!