Q-Concepts in het Financieel Dagblad

donderdag 2 februari 2017

Er gebeurt veel in de markten waarin we actief zijn: zorginstellingen en gemeenten zijn bezig met transformatieprocessen, woningbouwcorporaties met de inbedding van de herziene Woningwet en daarnaast verschuift de traditionele retailmarkt van offline naar online. Juist in die transformerende markten zit potentie. 

Bij Q-Concepts kiezen wij voor een duidelijk profiel dat leidt tot herkenbaarheid bij onze klanten. Wij werken uitsluitend met senior-professionals (meestal afkomstig vanuit de Big Four-kantoren) en sluiten naadloos aan bij de trend vanuit de NBA met een sterke sector-focus op de volgende marktsegmenten:

 • Healthcare
 • Woningbouwcorporaties, Bouw & Vastgoed
 • Online en offline Retail
 • MKB
 • Gemeenten

Dit heeft er mede voor gezorgd dat wij inmiddels onze 50e professional hebben aangenomen. Wij bedienen onze klanten vanuit onze vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Rotterdam, Amsterdam en Maastricht.

We zien dat de Big Four aan het opschalen is naar grotere, vaak beursgenoteerde klanten. Daarnaast worden er fundamentele keuzes gemaakt omtrent de thema’s kwaliteit, focusgebied en inzet capaciteit op rendabele klanten, zo ook binnen de gemeentelijke sector.

Q-Concepts heeft al jaren een focus op Woningbouwcorporaties en Healthcare, waar wij inmiddels een serieus alternatief zijn voor de Big Four kantoren. De recente transitie in de zorg heeft ertoe geleid dat er een verschuiving van zorgtaken naar de gemeenten heeft plaatsgevonden (decentralisaties in het sociaal domein).

Hiertoe heeft Q-Concepts besloten de focus te verbreden naar de gemeentelijke sector. Door te investeren in het aantrekken van ervaren professionals en nieuw talent met gemeentelijke sectorkennis, opgedaan bij de Big Four, hebben wij een stabiele basis in huis gehaald voor de (Assurance)dienstverlening aan klanten uit deze sector. Door te blijven investeren in kennis en kwaliteit gaan wij onze positie in dit marktsegment verder uitbouwen.

Met onze persoonlijke aanpak, de inzet van vaste teams van senior professionals en korte, maar duidelijke communicatielijnen, maken wij het verschil. Als gesprekspartner voor de klant en, belangrijker nog, in kwaliteit van dienstverlening. Hiermee bieden wij een goed alternatief ten opzichte van de huidige spelers in de markt.

Links:

https://fd.nl/ondernemen/1185162/gemeenten-vrezen-zonder-accountant-te-komen-zitten

https://fd.nl/ondernemen/1185996/belachelijk-dat-een-gemeente-via-de-krant-een-accountant-moet-vinden

Andere nieuwsberichten

Onderzoek: Q in gesprek over ESG factoren bij beleggingen

dinsdag 24 november 2020

Wij blijven investeren in onze mensen, zegt Thijs (ook in deze tijd)

woensdag 4 november 2020

Voor het achtste jaar op rij is Q-Concepts FD Gazelle

donderdag 29 oktober 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Onderzoek: Q in gesprek over ESG factoren bij beleggingen

gepubliceerd op 24 november 2020

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

 • Rivium Boulevard 224
 • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

 • Australiëlaan 9
 • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

 • Vossenstraat 6
 • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

 • Burgemeester Stramanweg 101
 • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!