Q-Concepts in top 20 audit kantoren!

maandag 9 september 2019

In de nieuw verschenen top 30 audit en assurance kantoren heeft Q-Concepts een 19e plek weten te behalen. De top is voor het eerst samengesteld op basis van audit en assurance omzet in boekjaar 2018. Gekeken naar het aandeel audit en assurance omzet ten opzichte van de gehele omzet behaalt Q-Concepts zelfs een 2e plek.

Audit only
Q-Concepts is een accountantskantoor dat zich specialiseert in audits, met name jaarrekeningcontroles. Met deze plek in de top 20 wordt bevestigd dat deze focus werkt. Martijn Boelhouwers, één van de partners, vertelt: “Je ziet dat er vanuit de maatschappij verwacht wordt dat de controlerend accountant onafhankelijk is en dat de regelgeving hierin steeds verder aangescherpt wordt. Tegelijkertijd zijn er diverse schandalen bekend waarin de onafhankelijkheid van de accountant juist in het geding was. Dit zorgt voor maatschappelijke discussies inzake verplichte scheiding tussen audit en advies, waaronder in de UK naar aanleiding van het faillissement van bouwbedrijf Carillion. Met ons unieke concept spelen we goed in op de behoefte vanuit de maatschappij.”

Veel ervaring in huis
Q-Concepts groeit jaarlijks met circa 20 tot 30% en is inmiddels een serieuze speler in de audit markt. Naast de focus op audits onderscheidt Q-Concepts zich door met senior professionals te werken. Martijn vervolgt: “Van begin af aan heeft Q-Concepts zich gericht op het aantrekken van ervaren mensen. Het komt in de praktijk dus voor dat op een controle meer dan de helft van het team een RA-titel heeft. Dit is een wezenlijk andere samenstelling van teams dan bij andere kantoren. Het grote voordeel van deze ervaring is dat controles veel efficiënter verlopen doordat onze mensen weten hoe ze een controle moeten uitvoeren. Klanten beschrijven ons vaak als ‘critical friend’. Wij zijn erg kritisch, maar wel in staat om dit op een persoonlijke en betrokken manier te communiceren.”

Werken zoals je wil werken
In het onderzoek wordt ook ingegaan op de krapte op de arbeidsmarkt. “Dit boekjaar zijn er bijna 30 professionals bij Q-Concepts gestart. Voor ons een bevestiging dat ons unieke concept ook aan de mensenkant werkt. Medewerkers kunnen bij ons werken zoals ze willen. Dit kan gaan over de flexibiliteit in werkuren, bijvoorbeeld in het aantal te maken overuren, maar ook worden begin- en eindtijden door medewerkers zelf bepaald. Daarnaast kijken we naar wat iemand op persoonlijk en vaktechnisch vlak wil ontwikkelen en welke ervaring hij/zij wil opdoen. Sommige medewerkers willen bijvoorbeeld een interim opdracht doen, waarbij zij een keer aan de andere kant van de tafel zitten. Leuk ter afwisseling van de audit werkzaamheden, maar ook erg goed voor de ervaring. Je kunt beter met je klant communiceren als je weet hoe het in die rol werkt”, vult Martijn aan.

Het binnenkomen in de top 20 van dit onderzoek is een bevestiging voor de strategie en draagt bij aan de verdere professionalisering en ambitieuze groeidoelstellingen van de organisatie.

Voor het volledige onderzoek verwijzen we naar de website van Accountancy Van Morgen: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2019/09/06/top-30-accountantskantoren-29-x-groei-1-keer-krimp/

 

Andere nieuwsberichten

Klanten moeten mij als eerste bellen, zegt Arnoud

woensdag 25 maart 2020

'Ik vind het heel belangrijk dat mijn collega’s lekker in hun vel zitten, zodat we samen kunnen vlammen.'

maandag 9 maart 2020

Timing is everything

donderdag 27 februari 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Klanten moeten mij als eerste bellen, zegt Arnoud

gepubliceerd op 25 maart 2020

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

  • Reitscheweg 45
  • 5232 BX 's-Hertogenbosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!

Zeker in onzekere tijden.

Het zijn bijzondere tijden die de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Voor u, voor ons, voor iedereen. Natuurlijk heeft de gezondheid van u en uw naasten prioriteit. We wensen u daar dan ook veel sterkte en wijsheid bij. Dat deze periode ook de nodige economische impact gaat hebben, is duidelijk. Het effect zal per branche verschillen en niemand kan exact inschatten wat er op korte en langere termijn gaat gebeuren. Hoe dan ook kunnen we het ons voorstellen dat u zorgen en vragen heeft. Zoals altijd staan wij voor u klaar om mee te denken en onze expertise in te zetten als dit nodig mocht zijn. Weet dat wij er voor u zijn, zeker in deze onzekere tijden.