Q: Ook verstand van VIPP-audits

donderdag 31 mei 2018

VIPP

Het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) is een implementatieprogramma met als doel om patiënten versneld op een gestandaardiseerde en veilige manier digitale toegang te geven tot de eigen medische gegevens. VIPP is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Een groot deel van alle Nederlandse algemene ziekenhuizen is in 2017 gestart met de voorbereiding op het VIPP-programma. Ziekenhuizen kunnen in de periode 2017-2019 in aanmerking komen voor een subsidie voor de uitvoering van de activiteiten in dit VIPP-programma.

VIPP2 en VIPP voor GGZ

VIPP2 is een vergelijkbare regeling als de VIPP-regeling voor ziekenhuizen, maar dan voor zelfstandige klinieken, revalidatiecentra en categorale instellingen. Voorwaarde is dat deze instellingen medisch specialistische zorg leveren. Voor hen gelden dezelfde regels voor het verkrijgen van subsidie. Tot 1 juli 2018 kunnen ook ggz aanbieders zich inschrijven om gebruik te maken van de VIPP regeling voor ggz.

Toekenning subsidie

Het VIPP-programma bestaat uit twee delen en bevat meerdere modules ofwel doelstellingen. Om te zien of een module gehaald is, moet een toetsing worden aangevraagd bij een gekwalificeerde IT-auditor. Zodra de toets is aangevraagd en goed bevonden, wordt het subsidiebedrag dat bij deze doelstelling hoort, toegekend door het ministerie van VWS.

Hoe kan Q-Concepts u helpen?

Wij beschikken over ervaren VIPP IT-auditors (ook EDP-auditors genoemd) die de verplichte toets voor uw organisatie kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn wij uitstekend in staat om het traject van inrichting van de doelstellingen te begeleiden bij uw organisatie. Neem voor nadere informatie contact op met Flip van Ooij (06-44 21 95 14) of Chiel Meulendijks (06- 57 57 80 22).

Andere nieuwsberichten

Zo bereken je carbon footprint van beleggingen, zegt Anne

vrijdag 4 september 2020

“Scherp sturen op LTV ondermijnt de continuïteit van woningcorporaties.”

donderdag 18 juni 2020

Welke kansen biedt de WHOA voor uw onderneming?

donderdag 7 mei 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Zo bereken je carbon footprint van beleggingen, zegt Anne

gepubliceerd op 4 september 2020

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!