Samen een klant blij maken, dat werkt volgens Joyce!

dinsdag 23 april 2019

Deze maand is Joyce van Nes aan het woord. Volgens haar worden klanten blij van hechte en deskundige teams. Een kritische vriend is het beste compliment dat ze kan krijgen. 

Wie ben je?
Mijn naam is Joyce van Nes, 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van 11 maanden in het pittoreske dorp Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard. Ik ben inmiddels 10 jaar werkzaam in de audit en in februari 2014 heb ik mijn RA-titel behaald. Sinds maart 2015 ben ik werkzaam bij Q. Volgend jaar alweer een jubileumjaar nu ik eraan denk, wat vliegt de tijd voorbij!

Wat doe je bij Q-Concepts?
Ik ben werkzaam als manager in de audit-praktijk en voer samen met teams voornamelijk wettelijke controles uit voor de met name grotere MKB-bedrijven. Daarnaast heb ik een interim-opdracht uitgevoerd waarbij ik de functie van controller heb vervuld bij een productiebedrijf in de Moerdijk. In deze functie was ik verantwoordelijk voor het aansturen van de financiële afdeling, de maandafsluiting, rapporteren naar de moedermaatschappij in Zwitserland en het jaarrekening-traject met de externe accountant. Daarnaast maak ik samen met een collega onderdeel uit van de personeelsvereniging en organiseren we jaarlijkse diverse events. Jaarlijks stellen we een agenda op met events die we willen organiseren zoals de ski-trip en een familiedag.

Waarom heb jij voor Q-Concepts gekozen?
Vier jaar geleden kwam ik op het punt of ik werkzaam wilde blijven in de audit of toch de overstap te maken naar het bedrijfsleven. Ik was op dat moment 6 jaar werkzaam in de audit-praktijk en liep tegen een aantal zaken aan waardoor ik het plezier in het werk verloor. Dit had vooral te maken met het hoge verloop, de langdurige piek in uren en het gevoel te hebben geen toegevoegde waarde te kunnen leveren bij klanten. Voor mijn gevoel was ik nog niet uitgeleerd en sprak mij de afwisseling in de accountancy nog steeds erg aan. Via een oud-collega kwam ik in contact met Q en heb ik verschillende gesprekken gehad en het concept van Q sprak mij erg aan! Het werken in kleine teams met senior professionals gaf mij de motivatie om verder te leren in het vak. Ook de combinatie van audit en interim-opdrachten was een van mijn wensen om zo op deze manier kennis te maken met de rol en de werkzaamheden aan de andere kant van de tafel. Een ander punt wat voor mij doorslaggevend was is de mooie club mensen waarbij een sterk teamgevoel aanwezig is! Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik kan klanten nu blij maken met hechte en deskundige teams. Wij stellen de juiste vragen, leveren in 1 keer de goede oplossing en staan dichtbij onze klanten. Een kritische vriend is dan ook het beste compliment dat ik kan krijgen. En ik mocht de afgelopen jaren onderdeel zijn van een mooi bedrijf dat sterk is gegroeid. 

Wat is kenmerkend voor jou?
Ik ben een enthousiast persoon die zich graag inleeft in de klant en het verhaal achter de cijfers wil weten. Daarnaast ben ik leergierig en wil ik mij graag verder ontwikkelen als persoon en als professional. Hier krijg ik vanuit Q ook alle mogelijkheden voor waaronder het volgen van (externe) trainingen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uitgebreid te koken voor familie, wijn en spijs avonden te organiseren met vrienden, te motorrijden en op zijn tijd naar een feestje of concert te gaan. 

Wat is jouw visie op accountancy?
De toegevoegde waarde van de accountant staat al lange tijd ter discussie. Echter uit eigen ervaring bij klanten merk ik dat we door onze kritische blik, het stellen van de juiste vragen en onze proactieve benadering zeker toegevoegde waarde kunnen leveren door het oplossen van complexe (jaarrekening technische) vraagstukken en de adviezen die wij geven hoe bedrijven hun interne processen kunnen verbeteren dan wel efficiënter kunnen inrichten. Dit maakt dat ik ondanks na 10 jaar in het vak nog zeker niet uitgekeken en uitgeleerd ben. De afwisseling in klanten en omgevingen, de ontwikkelingstrajecten die Q biedt en uiteraard ook de teams waarin ik werk zorgen ervoor dat ik met plezier naar het werk ga.

Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!