Timing is everything

donderdag 27 februari 2020

Blog - Een nadere kennismaking met Vincent Steenbakkers

Soms komen kansen te vroeg, soms komen ze te laat. Maar als de timing perfect is, weet je dat dan ook direct. Mijn kans bij Q-Concepts te starten en de Amsterdamse vestiging van Q-Concepts mee op te zetten, was zo’n voorbeeld van perfecte timing.

Waarom Q-Concepts
De afgelopen jaren heb ik Q-Concepts best een beetje in de gaten gehouden. Het is een naam die veel rondgaat in de branche en dat maakt nieuwsgierig. Toen ik vervolgens benaderd werd, was ik erg benieuwd naar de visie en de cultuur van de organisatie. Q-Concepts is een heel dynamisch kantoor, waar heel veel kan en vrij gedacht en gewerkt wordt. Ideeën en initiatieven worden snel en voortvarend opgepakt, daar houd ik van. Bovendien wil Q de verdieping ingaan op het vlak van M&A (mergers & acquisitions) diensten waarbij mijn achtergrond als Register Valuator een mooie toevoeging is. Een klant van Q zit niet met starters aan tafel, de partnerbetrokkenheid is hoog en de lijnen zijn superkort. Q-Concepts is wat mij betreft een beetje de witte raaf van de markt en dat spreekt mij erg aan.  

Ontwikkelingen op de voet volgen
In elk vak moet je bijblijven, maar in ons vak zéker. De klanten verwachten dat je kort op de bal zit en weet wat er mogelijk is. Bij Q-Concepts is iedereen zich daarvan bewust en kijken we continu om ons heen. Door de jaren heen heeft dat bijvoorbeeld gezorgd voor een gedegen club interne IT- en dataspecialisten die inmiddels voor vrijwel elke opdracht ingezet worden. Daarnaast optimaliseren wij voortdurend onze dienstverlening en springen wij in op kansen in de markt die aansluiten bij onze kernwaarden. Ook zijn we volop actief in docentschappen, scriptiebegeleidingen en samenwerkingen met universiteiten en beroepsverenigingen. Zo houden we niet alleen een vinger aan de pols, maar zijn we onderdeel van de nieuwe generatie finance professionals  die eraan komt.

'Binnen M&A zien we een groeiende vraag naar aankoop- en verkoopbegeleiding in de diversen fasen van het transactieproces. Er worden steeds meer waarderingen gevraagd en die worden ook steeds specialistischer.'

Waarmee wij je kunnen helpen
Voor de controle van de jaarrekening moet je natuurlijk sowieso bij Q-Concepts zijn, laat ik daarmee beginnen. We zijn een zeer goed alternatief voor de Big4 en 80 procent van onze mensen komt daar ook vandaan. Voor de M&A propositie zijn we met name sterk in due diligence onderzoeken, bedrijfswaarderingen en financieel onderzoek voor bijvoorbeeld curatoren en advocaten. Binnen M&A zien we bovendien een groeiende vraag naar aankoop- en verkoopbegeleiding in de diversen fasen van het transactieproces. Er worden steeds meer waarderingen gevraagd en die worden ook steeds specialistischer. Ook zien we dat juristen steeds vaker gebruik maken van onze litigation support. Naast de profit- en familiebedrijven zijn we sterk in de audits binnen de healthcare sector, stichtingen en verenigingen, woningcorporaties en gemeentes.

Druk-druk-druk in Amsterdam
Het is onze ambitie om snel een 5e vestiging te creëren in Amsterdam. Een stabiel en inspirerend kantoor waar 25 tot 30 collega’s met veel plezier werken. Een werkplek voor zowel collega’s werkzaam in Audit, M&A praktijk als onze collega’s van Interim en Advies. Momenteel zijn we druk aan het onderzoeken wat voor Q-Concepts qua locatie, strategie, uitstraling en groeiambitie de juiste plek in Amsterdam is. Een nieuwe vestiging geeft kansen en uitdagingen voor zowel de klantkant als de arbeidsmarktkant. En voor onze M&A positionering en internationaal netwerk AGN is een vestiging in Amsterdam ook van groot belang. Het moet dus ook direct goed zijn. Of ons dat gelukt is, mag je zeer binnenkort zelf komen controleren!

Vincent
vincent.steenbakkers@q-concepts.nl
06-38117471Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!