Werkgeverswitch in coronatijd

dinsdag 15 december 2020

De afgelopen maanden stonden in het teken van het coronavirus. Een periode waarin Nederlanders samen op zoek gingen naar nieuwe manieren om verder te leven en werken. Op zoek naar zekerheid, zou je zeggen. Toch mochten we bij Q-Concepts veel nieuwe collega’s verwelkomen. Raymond Lozekoot was een van hen. Hij switchte op 1 oktober van baan: “Ik realiseerde me dat de energie eruit was. En als ik toen de overstap niet zou maken, waar zou ik dan op wachten?” 

Zo groot is de gok niet

Raymond: “In mijn omgeving keken mensen wel raar op van de timing van mijn overstap. Ik werkte bij een van de Big4 kantoren, dus waarom zou je daar weggaan in deze onzekere tijden? Maar ik merkte dat ik op mijn vorige werk vooral bezig was om te zorgen dat anderen op tijd hun werk af hadden. En ik wilde een betere accountant worden. Natuurlijk was een overstap spannend, maar wat is de gok nu eigenlijk? Als het je niet bevalt, vind je ook zo weer iets anders. Gelukkig ben ik helemaal goed geland bij Q-Concepts en leer ik nu echt over alle aspecten van het accountancyvak.”

Ook vanuit huis kun je prima starten 

Dymphy Wennekers startte op 1 april bij Q-Concepts: “Het idee dat ik vanuit huis afscheid moest nemen bij mijn vorige werkgever, en ook vanuit huis moest kennismaken met Q, was even wennen. Maar alles ging goed. Vooraf heb ik veel contact gehad met Clemens en mijn teamleider over hoe ik de eerste periode wilde gaan vormgeven en hoeveel begeleiding en contact ik wilde. Toen ik startte, was de introductie prima vanuit huis te volgen. Vanaf het eerste moment spreek ik iedere dag collega’s en wordt maandelijks een teamsessie of borrel georganiseerd.”

Een hechte groep collega's, ook op afstand

Bij Q-Concepts vinden we het belangrijk dat onze mensen zich thuis voelen. Het blijft natuurlijk zoeken naar een goede balans tussen inwerken, thuiswerken en samenwerken. Maar we durven te zeggen dat we inmiddels goede manieren hebben gevonden om dit coronaproof te realiseren. Er zijn in coronatijd tientallen collega’s gestart, die net als Dymphy en Raymond aangeven  goed terug te kijken op hun overstap en opstart.


Weten of een switch naar Q iets voor jou is? Praat dan eens met Dymphy, Raymond, of een van onze andere Q’ers. App naar Clemens van der Werf, recruiter bij Q, en hij plant iets voor je in: 06 – 138 410 10Andere nieuwsberichten

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

dinsdag 13 april 2021

Meerdere uitdagende banen en toch tijd voor het gezin, zegt Karin

woensdag 24 maart 2021

De impact van brexit op de jaarrekening

donderdag 18 maart 2021

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!