'Wij zijn een prima alternatief voor Big 4 professionals': Een interview met Pim Carstens

dinsdag 13 november 2018

In de serie interviews over het vak van een accountant vertelt Pim Carstens wat er nu écht anders is bij Q-Concepts.

Wie ben je?
Mijn naam is Pim Carstens, ben 31 jaar en woon in Maassluis. Ik ben RA en nu bijna 10 jaar werkzaam in het vak. Ik hou van sporten en ben een muziekliefhebber. Ik heb lange tijd voor EY gewerkt en sinds februari 2018 ben ik bij Q-Concepts in dienst.

Wat doe je bij Q-Concepts?
Bij Q ben ik manager en voer ik zelfstandig en in teamverband audits uit. Mijn klanten zijn met name (groot) MKB bedrijven met voornamelijk een DGA structuur.

Waarom heb je voor Q-Concepts gekozen?
Na 10 jaar Big Four en in de eindfase van mijn RA studie was ik toe aan een nieuwe omgeving en uitdaging. Ik ben toen op zoek gegaan naar een kantoor met een duidelijke visie en strategie. Zo kwam ik met Q-Concepts in contact. Dit kantoor heeft een focus op audit en werkt vooral met ervaren mensen die binnen de gegeven kaders meer vrijheid krijgen in de wijze van controleren. Dat sprak mij meteen aan. Want ik vind het leukste aan accountancy de daadwerkelijke controle en de gesprekken met de medewerkers en bestuurders van de bedrijven. En ik geloof dat een goede controle alleen mogelijk is wanneer de accountant de regels specifiek en op maat maakt voor de betreffende onderneming en betrokken medewerkers. Die ruimte krijg ik binnen Q-Concepts, net zoals dat ik zelf mag bepalen wanneer en waar ik werk. Daarnaast is de filosofie van Q-Concepts gericht op kwaliteit en betrokkenheid bij elkaar (zowel vakmatig als sociaal), ook van de partners.

Wat is kenmerkend voor jou?
Ik ben fanatiek en leergierig als het gaat om werk en sporten. Ik geniet ervan om steeds weer nieuwe dingen op te pakken en snel tot de kern te komen. Ik loop warm voor reizen, muziek en sport. Op een vriendelijke manier ben ik direct in mijn communicatie en ik hou ervan om met vrienden en collega’s gezellige dingen te doen.

Wat is jouw visie op accountancy?
Accountancy is zo’n mooi en belangrijk vakgebied maar voor klanten staat de toegevoegde waarde ter discussie en jonge accountants bijten zich stuk op de bedrijfscultuur en dossiervorming. Ik zie steeds meer jonge mensen de accountancy verlaten. Dat is zonde, want accountancy is een goede leerschool en bovendien ook erg leuk om te doen. Ik merk bij Q-Concepts een andere cultuur en een andere filosofie die er voor zorgt dat het er in de praktijk écht anders aan toe gaat. Ik geloof dat wij hiermee een prima alternatief zijn voor big 4 professionals die toe zijn aan andere aanpak en/of cultuur, maar nog niet zijn uitgekeken op de voordelen die de accountancy heeft.

Geïnteresseerd in het verhaal van Pim of wil je meer weten over Q-Concepts, bel dan met Clemens van der Werf (recruiter) op 06-13 84 10 10 of met Pim zelf op 06-57 52 78 36. 

Andere nieuwsberichten

Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

dinsdag 12 januari 2021

Consultatie rechtmatigheidsverantwoording geopend

donderdag 17 december 2020

Werkgeverswitch in coronatijd

dinsdag 15 december 2020

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Bijzonder om de 100ste Q-er te zijn en mij zo snel onderdeel van het team te voelen, zegt Clara

gepubliceerd op 12 januari 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!