Waarom kiezen toppers voor Q-Concepts?

Wij zijn trots op onze mensen, zij maken het verschil. Hieronder laten wij een aantal Q-ers aan het woord. Zij kunnen het beste zelf vertellen wat Q-Concepts zo bijzonder maakt en onderscheidt van andere kantoren. En waarom zij bewust voor Q-Concepts hebben gekozen en er met plezier werken.

Prima alternatief voor big 4 professionals, zegt Pim

Na 10 jaar Big Four en in de eindfase van mijn RA studie was ik toe aan een nieuwe omgeving en uitdaging. Ik ben toen op zoek gegaan naar een kantoor met een duidelijke visie en strategie. Zo kwam ik met Q-Concepts in contact. Dit kantoor heeft een focus op audit en werkt vooral met ervaren mensen die binnen de gegeven kaders meer vrijheid krijgen in de wijze van controleren. Dat sprak mij meteen aan. Want ik vind het leukste aan accountancy de daadwerkelijke controle en de gesprekken met de medewerkers en bestuurders van de bedrijven. En ik geloof dat een goede controle alleen mogelijk is wanneer de accountant de regels specifiek en op maat maakt voor de betreffende onderneming en betrokken medewerkers. Die ruimte krijg ik binnen Q-Concepts, net zoals dat ik zelf mag bepalen wanneer en waar ik werk. Daarnaast is de filosofie van Q-Concepts gericht op kwaliteit en betrokkenheid bij elkaar (zowel vakmatig als sociaal), ook van de partners. Wil je meer lezen, kijk dan op interview met Pim.


Q-Concepts anders? Ik geloofde het eerst niet, zegt Pam

Op een feestje sprak ik iemand. Hij was een jaar daarvoor naar Q overgestapt en vertelde over zijn ervaringen. Werken met senior professionals, een goede balans tussen werk-privé en werken op een manier zoals jij het wilt. Het klonk te mooi om waar te zijn, eigenlijk geloofde ik het in eerste instantie niet. Mijn nieuwsgierigheid was echter wel aangewakkerd. Een kennismaking vond snel plaats. Wat bleek? Het aantal ervaringsjaren op een controleteam ligt aanzienlijk hoger dan bij andere kantoren en er is veel aandacht voor het leveren van een hoge kwaliteit. De sfeer is informeel, de partners zijn erg toegankelijk en het verloop is laag. Het positieve eerste gevoel werd bevestigd door deze feiten en heeft me overtuigd. Ik heb er geen dag spijt van. Ik werk met collega’s met verstand van zaken en met wie ik kan lachen. Er is een goede balans en ruimte voor mijn eigen ontwikkeling. Daarnaast houd ik voldoende tijd over voor mijn hobby’s. Wil je meer lezen, kijk dan bij interview met Pam.

Het gras is groener, zegt Wessel

De arbeidsmarkt voor accountants is goed. Ik had dus wat te kiezen. Q sprong er voor mij uit. Het kantoor levert aantoonbaar hoge kwaliteit. Er werken voornamelijk senior professionals en is er ruim voldoende begeleiding, zelfs door partners. De sfeer is gedreven, los en menselijk. Kortom, een niet-traditioneel accountantskantoor met veel positieve energie. Ik merk bij Q dat het anders kan. Je kan kwaliteit leveren, volop met je klanten bezig zijn en toch voldoende tijd overhouden. Ik loop over van de hobby’s en kan ze allemaal blijven uitoefenen. Daarnaast kan je bij Q audit combineren met interim-opdrachten. Zo kun je jezelf breed ontwikkelen en de andere kant van de tafel beter leren begrijpen: optimale kruisbestuiving! Ik sta op de foto met Clemens, onze recruiter. De foto is voor mij veelzeggend. Wij zijn allebei blij om voor Q te werken. Al is het maar omdat je er in een polo en spijkerbroek kan rondlopen. De foto is spontaan gemaakt in de skihut op ons kantoor. De skihut staat symbool voor plezier, collegialiteit en balans. En de foto laat natuurlijk heel letterlijk zien dat niet alleen het gras écht groener is bij Q. Wil je meer lezen, kijk dan op interview met Wessel.


Samen een klant blij maken, dat werkt volgens Joyce!

Vier jaar geleden kwam ik op het punt of ik werkzaam wilde blijven in de audit of toch de overstap te maken naar het bedrijfsleven. Ik was op dat moment 6 jaar werkzaam in de audit-praktijk en liep tegen een aantal zaken aan waardoor ik het plezier in het werk verloor. Dit had vooral te maken met het hoge verloop, de langdurige piek in uren en het gevoel te hebben geen toegevoegde waarde te kunnen leveren bij klanten. Via een oud-collega kwam ik in contact en het concept van Q sprak mij erg aan! Het werken in kleine teams met senior professionals gaf mij de motivatie om verder te leren in het vak. Ook de combinatie van audit en interim-opdrachten was een van mijn wensen om zo kennis te maken met de rol en de werkzaamheden aan de andere kant van de tafel. Een ander punt wat voor mij doorslaggevend was is de mooie club mensen waarbij een sterk teamgevoel aanwezig is! Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik kan klanten nu blij maken met hechte en deskundige teams. Wij stellen de juiste vragen, wij leveren in 1 keer de goede oplossing en staan dichtbij onze klanten, dat is wat ik leuk vind. Een kritische vriend is dan ook het beste compliment dat ik kan krijgen. Wil je meer lezen, kijk dan bij interview met Joyce.

Q-Concepts is een witte raaf, zegt Clemens

Ik voel hetzelfde als andere Q-ers. Vrijheid en vertrouwen, ik kan mijzelf zijn, ik kan bij iedereen terecht en zie elke dag kansen om nieuwe dingen op te pakken. Als recruiter en HR-adviseur is mijn werk erg uitdagend. Regelmatig verschijnen er berichten over jonge accountants die het vak uit (willen) gaan vanwege de werkdruk en de dossiervorming. Accountants die voorlopig in het vak willen blijven, zijn verzadigd. Zij worden zo vaak benaderd, dat ze haast ongevoelig zijn geworden. Toch is het Q-Concepts gelukt om de afgelopen jaren met 15 mensen per jaar te groeien. De crux van dit succes zit in het Q-DNA. Wij werken vnl. met ervaren mensen, wij belonen conform Big-4 kantoren, wij plannen vanuit overcapaciteit, het is wij in plaats van ik, wij gaan informeel met elkaar om, wij zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en medewerkers ervaren vrijheid en vertrouwen. Deze combinatie spreekt veel mensen aan, het is juist waar ze naar op zoek zijn. Maar vaak niet kunnen geloven dat het bestaat. Het is deze combinatie die ervoor zorgt dat Q-Concepts een witte raaf is. Wil je meer lezen, kijk dan op interview met Clemens.


Samen het verschil maken, zegt Paula

Ik ben Paula van Maanen en werk voornamelijk bij asset managers. Door de jaren heen behoorlijk wat ervaring opgebouwd met SimCorp Dimension en projectmatig werken - zowel als business analist als projectmanager. Ik kende Q al een aantal jaar maar wilde niet eerder de overstap maken. Leuke mensen? Hoog kennisniveau? Ervaren seniors die zorgen voor vakinhoudelijke begeleiding? Dat zegt iedereen. Maar, zoals dat vaker gaat werkte ook bij mij de kracht van herhaling en sinds mei 2019 werk ik voor Q-Concepts als business consultant. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is voor mij heel belangrijk en het is me de afgelopen jaren duidelijk geworden dat men daar bij Q hetzelfde over denkt. Ik heb voor Q gekozen omdat ik als consultant wil werken die werkelijk een verschil maakt bij haar klanten. Dat kunnen wij door een onderdeel van het team te worden en de verantwoordelijkheid te pakken om resultaten neer te zetten. En weet je het even niet meer? Dan staat er nog een heel team achter je om daarbij te helpen. Wil je het hele interview lezen, kijk dan bij interview met Paula.


Ik vind het heel belangrijk dat mijn collega’s lekker in hun vel zitten, zodat we samen kunnen vlammen, zegt Ellen

De beroepsgroep komt vaak in een negatief daglicht te staan door rapportages van toezichthouders. Ik vind dit erg jammer, want de dingen die we goed doen hoor je vaak niet. Dit zorgt er ook voor dat jonge collega’s het vak niet meer interessant vinden. Het beeld heerst toch dat je heel hard moet werken en dat het vervolgens nog niet goed genoeg is wat je doet. Hierdoor verlaten steeds meer collega’s het vak na afronding van hun studie. Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt de druk bij de “achterblijvers” alleen maar groter. Ik heb zelf bewust de keuze gemaakt om terug te keren als accountant. Ik vind dat ons vak heel veel te bieden heeft qua flexibiliteit en diversiteit. Daarnaast vind ik het jammer dat zo veel vrouwen het beroep verlaten. Ik heb veel vrouwen zien vertrekken op het moment dat ze moeder werden. Zij konden de combinatie met hun gezin niet maken. Heel jammer, want ik kan mijn baan prima combineren met mijn gezin. Benieuwd naar de rest van haar verhaal? Lees hier verder: interview Ellen.

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Geen normatieve aantallen, maar focus en toewijding!

gepubliceerd op 3 februari 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!