Banking & Investments

Grip op verandering

Door kennisdeling en doelgericht advies zorgen wij ervoor dat u meer grip krijgt op verandertrajecten. Ons advies concentreert zich voornamelijk op veranderingen met een sterk IT-karakter. Binnen Q-Concepts Advies - Banking & Investments onderscheiden wij drie pijlers; Business Solutions, Professional Services en Business Information Planning.

Business Solutions

Advies bij het selecteren van oplossingen en het begeleiden van het implementatieproces. U profiteert direct van onze jarenlange ervaring in de financiële sector. Door in gezamenlijkheid een duidelijk afgebakende opdracht te formuleren, bieden wij u de beste oplossing. Denk hierbij aan oplossingen op het gebied van:

 • Pakketselectie 
 • Implementaties en veranderingen
 • Alternative Investments 
 • Verschillende rapportage oplossingen op de Europese markt

Hierbij gebruiken wij onze blauwdrukken vanuit de kennis die wij hebben opgedaan bij organisaties zoals BNP Paribas, Van Lanschot Kempen, MN Services, AXA IM, Achmea IM en PGGM. Q-Concepts levert (een team van) consultants die deze opdracht samen met u succesvol afronden. In samenwerking met u, zorgen wij ervoor dat de kennis wordt overgedragen en verankerd wordt binnen uw organisatie. Zo bent u klaar voor de toekomst!

Professional Services

Onze consultants vervullen ook (interim)posities binnen het bedrijfsleven. Veelal op projectbasis en om vraagstukken op te lossen, door de gezamenlijke kennis van Q-Concepts in te zetten. Steeds vaker zetten opdrachtgevers meerdere disciplines in voor één opdracht. Denk hierbij aan een combinatie tussen Business Solutions en Professional Services. In dat geval adviseren onze consultants u op het best passende pakket, waarna zij voor een deel meewerken op een afdeling om het implementatietraject te begeleiden.

Business Information Planning

Is uw organisatie toekomstbestendig? Q-Concepts helpt u bij het inventariseren en helder formuleren van beleid ten aanzien van marktbenadering, producten/diensten, distributiekanalen, bedrijfsprocessen, informatiesystemen en ICT-infrastructuur. Samen met uw specialist vertalen wij uw beleid naar een business- en informatiearchitectuur. Dit dient als referentie-model voor het ‘plotten’ en analyseren van de huidige situatie ten opzichte van de gewenste situatie. Wat resulteert in het afleiden van alle witte vlekken, vraagstukken, knelpunten en kansen, die vertaald worden naar een migratieplan.

Het delen van onze kennis over technologische ontwikkelingen staat hierbij centraal. Denk hierbij aan Blockchain en Datamanagement Governance. Onze opdrachtgevers krijgen toegang tot onze Q-Academy, waar wij u helpen te verdiepen in diverse onderwerpen.

Binnen Q-Concepts Advies - Banking & Investments werken wij met 3 typen ervaringsniveaus; junior consultant, consultant en senior consultant. De junior consultants en consultants krijgen intensieve begeleiding door een senior partner. Al onze consultants hebben ervaring met projectmatig werken (volgens de principes van Agile en Prince II). 

Meer weten over onze banking & investments dienstverlening?

Neem contact op met Erwin Tak.

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

 • Rivium Boulevard 224
 • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

 • Poststraat 8
 • 6135 KR Sittard

Arnhem

 • Vossenstraat 6
 • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

 • Burgemeester Stramanweg 101
 • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!