Healthcare

Diepgaande en brede kennis van de Zorgsector

Onze passie voor de sector is ontstaan bij de uitvoering van accountantscontroles en specifieke opdrachten bij zorginstellingen, waarbij we diepgaande kennis van de diverse financieringsstromen hebben opgebouwd (WLZ, ZVW, WMO, Jeugdwet en overige financieringsvormen). De specifieke kracht zit hem in het feit dat we werken met senior professionals in stabiele teams. Omdat deze professionals ervaring hebben opgedaan als accountant, maar daarnaast ook ‘aan de andere kant van de tafel’ als financieel specialist of eindverantwoordelijke actief zijn geweest, fungeren zij als kwalitatief goede en betrouwbare sparringpartner. Dat is de toegevoegde waarde zoals deze door onze klanten wordt beleefd.

Naast het feit dat wij optreden als externe accountant bij gerenommeerde partijen verspreid over het land, zijn we betrokken bij accountancy gerelateerde onderwerpen zoals het herstelplan/zelfonderzoek GGZ, het opzetten van de compliance of interne controle functie, de transitie naar de Jeugdwet en WMO, monitoring van productieafspraken en andere actuele onderwerpen in de zorgsector.

Door de ruime ervaring die we binnen de zorgsector opgedaan hebben alsmede de diversiteit aan werkwijzen die we bij controles hebben gezien, hebben we goed inzicht gekregen in wat wél en wat juist niet leidt tot het “in control” zijn van een instelling. Hier zit onze meerwaarde in partnership. De sector is, onder meer door politieke en demografische ontwikkelingen, continu in beweging. Anticiperen is het toverwoord. Ondanks de grilligheid van ontwikkelingen in de regelgeving is de tendens op hoofdlijnen duidelijk. Is úw organisatie hier klaar voor?

In deze veranderende omgeving kan Q-Concepts u als zorginstelling bijstaan als uw accountant of adviseur. Onze ervaren professionals maken het verschil!

Onze rol als adviseur

Naast de accountantscontrole van zorginstellingen houden wij ons bezig met ondersteuning van zorginstellingen op verschillende financiële functies én advisering op verschillende vlakken binnen uw organisatie. Bijvoorbeeld door het vervullen van een rol als financieel directeur, hoofd financiën, controller of bij specifieke projecten als het zelfonderzoek en het invullen van de compliance functie, tijdelijk of structureel.

Onze adviestak heeft oog voor het (gewenste eind-)resultaat en is hierin succesvol, hetgeen ook blijkt uit de langdurige samenwerkingsrelatie die we hebben met onze klanten. Wij begrijpen dat een organisatorische verandering ook een cultuurverandering is. Goede communicatie en het veranderproces is een integraal onderdeel van onze aanpak. Wij spreken de taal van de medewerkers maar blijven gefocust op het eindresultaat.

Samenwerken voor kwaliteit

Wij houden onze taken gescheiden. Dit houdt in dat we conform de regelgeving geen advisering of interim dienstverlening verrichten bij zorginstellingen waar we de accountantscontrole doen. Deze duidelijke keuze voor type dienstverlening bij u op voorhand zien we als kracht. Wij werken nauw samen met andere kantoren ten aanzien van dienstverlening in de “financiële kolom”, waarbij kennis met uw goedvinden wordt gedeeld. Op deze wijze wordt een voor u efficiënte samenwerking met uw dienstverleners bereikt. Een voorbeeld hiervan is dat een ander (accountants)kantoor u ondersteunt met het jaarrekeningtraject en het opstellen van de jaarrekeningen en wij de controle uitvoeren, waarbij we zoveel als mogelijk en toegestaan vanuit onze beroepsregels dubbel werk voorkomen. Een goede afstemming en een intensieve samenwerking zijn voor ons kernwaarden.

Wij zijn als “audit only” kantoor, zonder fiscalisten en juristen, eraan gewend om samenwerkingen met uw andere dienstverleners te stroomlijnen. Dit doen we niet alleen in de zorgsector, maar ook bij woningcorporaties en andere sectoren waarin we koploper zijn.

Referenties

Tevreden klanten en relaties vormen de basis van onze organisatie. Hier treft u een greep uit onze klantenportefeuille. 

Meer weten over onze healthcare dienstverlening?

Neem contact op met Willem van Zutphen.

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Slim werken, het goede doen en samen lol maken, zegt Paul

gepubliceerd op 13 april 2021

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

Rotterdam

  • Rivium Boulevard 224
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel

Sittard

  • Poststraat 8
  • 6135 KR Sittard

Arnhem

  • Vossenstraat 6
  • 6811 JL Arnhem

Amsterdam

  • Burgemeester Stramanweg 101
  • 1101AA Amsterdam
Maak kennis met Q-Concepts. Doe de DNA test!