MKB-sector

Brede kennis van de mkb-sector

Wij helpen diverse klanten; van mkb’ers tot grotere (internationale) organisaties. Tevreden klanten en relaties vormen de basis van onze snel groeiende organisatie. Onze specialisten beschikken over expertise van vrijwel alle markten en sectoren. Behalve dat zij deskundig zijn op hun vakgebied, weten zij wat er speelt in uw branche. Dat maakt dat zij u proactief kunnen adviseren en ondersteunen.

Met onze persoonlijke aanpak, de inzet van vaste teams van senior professionals en korte, maar duidelijke communicatielijnen, maken wij het verschil. Als uw gesprekspartner en, belangrijker nog, in onze kwaliteit van dienstverlening en prijsstelling. Kenmerkend voor onze dienstverlening is onze pragmatische manier van werken en onze no-nonse mentaliteit. Klanten waarderen ook onze persoonlijke benadering: we staren ons nooit blind op een losstaand vraagstuk, maar vragen altijd door naar het verhaal achter uw vraag. Als mkb accountant controleren wij de getrouwheid van uw financiële informatie en geven u praktische tips en inzichten die u verder helpen bij uw bedrijfsvoering.  

Hieronder een greep uit de sectoren die wij bedienen binnen het mkb en de expertise die wij kunnen bieden.

Voedingsmiddelenindustrie

Technologische innovatie, duurzaamheid en schaalvergroting zijn belangrijke thema’s in de hele keten. Zijdelings spelen daarnaast binnen familiebedrijven thema's rondom continuïteit en opvolging. Martijn Boelhouwers en Cor Pijnenburg zijn gesprekspartner voor ondernemers in de agrifood-, foodretail- of foodservice sector op het gebied van diverse onderdelen in de bedrijfsvoering, zoals: duurzaamheid, bedrijfsstrategie, schaalgrootte, consolidatie, internationalisering.

Online- en offline retail

De afgelopen jaren is de complexiteit in de markt van retail- en consumentengoederen toegenomen. De concurrentie binnen de Nederlandse markt groeit en de marges en prijzen staan onder druk. De grootste invloed op deze verandering komt vanuit het gewijzigde consumentengedrag, de regelgeving wordt aangescherpt en de technologische mogelijkheden breiden zich uit. Vanuit Q-Concepts zijn Cor Pijnenburg en Martijn Boelhouwers uw gesprekspartner voor ondernemers op het gebied van diverse onderdelen in de bedrijfsvoering: duurzaamheid, schaalgrootte, consolidatie, omnichannel, margebeheer en supply chain management.

Bouw en Vastgoed

Nieuwe ontwikkelingen vergen een continue afstemming van uw bedrijfsvoering. Immers de bouw- en vastgoedsector is volop in beweging. Onze professionals kennen deze ontwikkelingen en gaan hierover graag met u in gesprek. Vanuit Q-Concepts zijn Boudewijn Daris en Cor Pijnenburg uw gesprekspartner over onderwerpen zoals; duurzaamheid, schaalgrootte, consolidatie, risicomanagement, rendementsverbeteringen.

Betaald voetbalorganisaties

De sportieve prestaties en ook de financiële performance van de betaald voetbalorganisaties komen steeds vaker in de publiciteit. Het voeren van een gezonde bedrijfsvoering en verdere professionalisering zijn actuele en noodzakelijke thema's. Wij hebben ruime ervaring opgedaan op het gebied van dienstverlening aan betaald voetbalorganisaties. Onze specialist Wilko de Vos helpt u graag rondom de specifieke KNVB richtlijnen voor de financiële verslaggeving. 

Onderwijs

Decentralisatie, deregulering en kostenbesparingen zijn aan de orde van de dag binnen de onderwijssector. Ondernemerschap en adequaat management is nodig voor het, op juiste wijze, aansturen van een onderwijsinstelling. Naast het controleren van uw jaarrekening en bekostigingsgegevens denken wij graag met u mee over het optimaliseren van uw interne processen en het stroomlijnen van de financiële informatievoorziening. Onze sectorspecialist Erik Kalnenek helpt u graag verder.

Lokale overheid

Kostenbesparing en transformatie zijn actuele thema's binnen de lokale overheid. Juist in die transformerende markten zien wij de toegevoegde waarde van de inzet van onze kennis, kunde en pragmatische aanpak.  Door te investeren in het aantrekken van ervaren professionals en nieuw talent met gemeentelijke sectorkennis, opgedaan bij de Big Four, hebben wij een stabiele basis in huis gehaald voor de (Assurance)dienstverlening aan klanten uit deze sector. Door te blijven investeren in kennis en kwaliteit gaan wij onze positie in dit marktsegment verder uitbouwen. Erik Kalnenek vertaalt actuele ontwikkelingen en inzichten naar gerichte adviezen en praktische ondersteuning voor uw organisatie.

Verenigingen & stichtingen

Verenigingen & stichtingen vallen onder specifieke wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de Wet normering topinkomens (WNT). Bij Q-Concepts weten we alles van RJ 640 (organisaties zonder winststreven) en RJ 650 (fondsenwervende organisaties). We hebben ook veel ervaring met (Europese) subsidie controles. Kortom, ook als vereniging of stichting bent u bij Q-Concepts aan het juiste adres. Bel Martijn Boelhouwers voor nadere informatie.​

Referenties

Tevreden klanten en relaties vormen de basis van onze organisatie. Hier treft u een greep uit onze klantenportefeuille. 

Meer weten over onze mkb dienstverlening?

Neem contact op met Martijn Boelhouwers.

Carrière

Wegens continue groei zoeken wij in heel Nederland professionals die ons team willen komen versterken.

Actueel

Het is bijna 25 mei 2018, bent u intern al klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming?

gepubliceerd op 29 maart 2018

Onze trots

Iedere dag werken wij keihard aan klanttevredenheid en kwalitatieve- en persoonlijke groei.

Den Bosch

  • Reitscheweg 45
  • 5232 BX 's-Hertogenbosch

Rotterdam

  • Maasstraat 9-11 (The Maze)
  • 3016 DB Rotterdam

Maastricht

  • Australiëlaan 9
  • 6199 AA Maastricht-Airport